"Регіонали" хочуть, щоб з ними працювали "більш переконливо"

Четвер, 30 листопада 2006, 09:32

Член фракції Партії регіонів Віталій Хомутиннік не бачить підстав, щоб говорити про протиріччя всередині антикризової коаліції.

"Є робочі моменти, що, напевно, повинні більш ретельно відпрацьовуватися й узгоджуватися до ухвалення рішень у парламенті", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"І голосування по закону про Голодомор я б списав на певні нестиковки у взаємодії між фракціями коаліції", - додав депутат, говорячи про позицію Соцпартії, що відрізнялася від загальної позиції коаліції в голосуванні за закон про Голодомор.

"Головна проблема, на мій погляд, полягає в тому, що ми в розгляді цього закону не діяли за регламентом. Потрібно було дати два тижні на доопрацювання, це вирішило б усі проблеми. А так усе приймалося дуже швидко, "з кондачка", вийшов такий збій", - зазначив Хомутиннік.

"Але не варто робити далекоглядні висновки з цього голосування. Хоча, звичайно, політологам і нашим опонентам цікаво обсмоктати дану тему, потішитися якоюсь можливістю або невеликим шансом, що коаліція може дати тріщину", - додав він.

На питання, про можливі розбіжності всередині фракції Партії регіонів і відтік депутатів, Хомутиннік відповів: "У нас усередині фракції немає жорсткого тоталітарного режиму: депутат може висловити свою позицію і якщо вона не збігається з точкою зору фракції, це не критично".

"І не варто критикувати депутатів, які мають іншу думку. Просто керівництву фракції потрібно більш переконливо працювати зі своїми депутатами", - додав він.

Говорячи про ухвалення проекту бюджету і шанси підписання його президентом, Хомутиннік сказав, що бюджет у цілому буде ухвалений у першій декаді грудня. "Усі нюанси, на які президент зверне увагу, збалансують у бюджеті, тому ніяких проблем і протиріч не буде", - уточнив він.

На питання про перспективу того, що він може зайняти посаду міністра сім'ї, молоді і спорту, Хомутиннік відповів, що "право ухвалювати подібні рішення є тільки в антикризової коаліції".

"Спочатку потрібно з'ясувати, до якої політичної сили відноситься квота цього міністерства, потім відповідна партія - або "Регіони", або соціалісти, або комуністи - повинні визначитися з кандидатурою, що і буде винесена на розгляд у сесійний зал", - відзначив депутат.

"На даний момент чіткого рішення немає. Тому називати конкретні прізвища, у тому числі і моє – передчасно", - додав він.

За словами Хомутинніка, "якщо мені буде зроблене чітка і зрозуміла пропозиція, я візьму тайм-аут, щоб зважити всі "за" і "проти" і прийняти рішення".

Торкаючись питання відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Хомутиннік сказав, що йому "важко коментувати настрої у фракції": "Наше ставлення до цього міністра дуже різне... У приватних бесідах зі своїми колегами я спостерігав більше негативних оцінок діяльності Луценка".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування