У Москві "атакували" посольство України вибуховими спецефектами

Середа, 29 листопада 2006, 20:56


Близько 17 години в середу в Москві троє осіб, проходячи повз будинок посольства України в Росії, кинули три фаєра на його територію.

Як повідомив прес-секретар посольства Сергій Довбешко, ніхто зі співробітників посольства не постраждав.

Посольство України готує відповідне звернення в російські органи.

Відповідно до повідомлення, яке надійшло до "Інтерфакс-Україна" у середу і яке підписано Євразійським союзом молоді, акцію біля посольства України в Москві здійснила ця організація разом з Націонал-більшовицьким фронтом.

У листі зазначено, що учасники акції "обурені ухваленням Верховною Радою України закону про голодомор у тридцятих роках минулого століття", і вбачають у цьому обвинувачення Росії в "геноциді".

У листі також йдеться про те, що "група активістів Євразійського союзу молоді і Націонал-більшовицького фронту близько 17:00 29 листопада закидала фальшвеєрами і димовими шашками посольство України", при цьому "ніхто з учасників акції затриманий не був".

Разом з тим джерело в Управлінні внутрішніх справ Центрального адміністративного округу Москви підтвердило, що справді ввечері в середу троє невідомих, одягнених у чорні куртки, перекинули через паркан українського посольства, розташованого в Леонтьєвському провулку, три світлошумові петарди.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування