Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз поки погодився, що Голодомор є геноцидом

Вівторок, 28 листопада 2006, 11:16

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз закликає депутатів проголосувати законопроект, в якому зазначається, що Голодомор 1932-1933 років є геноцидом.

Про це Мороз заявив у вівторок з трибуни парламенту.

"Я прошу проголосувати за цей закон, віддаючи хоч таку данину мільйонам жертв, підкреслюючи, що ми пам’ятаємо про них, що ми не допустимо нічого подібного ніколи. Я поставлю на голосування проект", - заявив Мороз, після чого на прохання СПУ і Партії регіонів оголосив перерву на 30 хвилин.

Перед цим Мороз зазначив, що парламент не може "голосувати за цей закон кількістью 230-250 голосів".

"Ми повинні проголосувати всі. Парламент не повинен замовчувати правду. Не має права. Це принизливо для депутата", - зазначив Мороз.

Він зазначив, що кожен депутат з трибуни "говорив правду, свою правду".

"Але найбільшу правду говорила мати своїй голодній дитині, попереджаючи не йти навпростець через леваду, бо там... бо люди людей їли. Це жахлива правда, і ми не можемо її обминути і назвати інакше, ніж геноцидом", - підкреслив Мороз.

Щодо визначення слова "національний геноцид" спікер зазначив:

"Національний у визначенні ООН щодо геноциду пояснюється, як підданий громадянин якогось держави, співвітчизник. Ніякого відношення до нації, етносу немає. Але хіба це привід для дискусії", - наголосив він.

"Не така дефініція? То нехай ООН її перепише. Не могли ж члени ООН уявити в 1947 році, що держава нищить власний народ", - підкреслив він.

"Звичайно, це не геноцид. Це гірше геноциду", - зазначив Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування