Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після повернення Щербаня, проти його соратників у терміновому порядку закривають справи

Вівторок, 28 листопада 2006, 09:03

Генеральна прокуратура почала позапланову перевірку прокуратури Сумської області, яка свого часу висунула чотири обвинувачення Володимиру Щербаню.

Про це пише "Дело", відзначаючи, що останнім часом були отримані певні результати в судових позовах колишніх соратників Щербаня.

Зокрема, газета пише, що минулого тижня рішенням Верховного Суду після півторарічного перебування в СІЗО було випущено на волю колишнього депутата Сумської міськради Ольга Крутушкіна, яку називали "правою рукою" Щербаня.

За інформацією Сумської прокуратури, рішення Сумського апеляційного суду, який присудив її до п'яти років ув’язнення, Верховний Суд збирається пом'якшити.

Минулого року прокуратура Сумської області порушила проти неї дві кримінальні справи.

Обвинувачення були висунуті за статтями 157 (перешкоджання насильством, обманом, погрозами і підкупом вільному здійсненню громадянами права вибирати президента України, що вплинуло на результати голосування або виборів), 369 (дача хабаря) і 191 (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

Ще одне судове засідання, пов'язане з колишнім оточенням Щербаня, відбулося минулого четверга у Сумському районному суді.

Обвинувачуваному екс-меру міста Сум Володимиру Омельченку інкримінується здирництво акцій одного з підприємств обласного центру.

"Дело" пише, що Омельченка також називали помічником і людиною Щербаня. Водночас захисником екс-мера на судових засіданнях виступає його дружина — Ірина Омельченко, яка, як відзначає газета, також була залучена до бізнесу родини Щербанів.

За даними видання, вона мала пряме відношення до однієї з основних "сімейних" компаній Щербаня — українсько-кіпрського СП ТОВ "Міжрегіональний центр фондових технологій".

За даними "Дела", у різні часи з українського боку учасниками ТОВ були Артем Щербань (син екс-губернатора) і Ірина Омельченко.

Володимира Омельченка було взято під варту в серпні минулого року. Прокуратура наполягала на засудженні його до 10 років позбавлення волі. Судові розгляди тягнуться більше року в зв'язку з хворобами судді й адвоката.

Минулого четверга справу в сумському районному суді в черговий раз відклали — для перевірки й уточнення деяких обставин.

Крім того, за даними газети, у серпні цього року МВС припинило міжнародний розшук екс-заступника Щербаня — Олександра Кириченка.

Торік йому було пред'явлено низку обвинувачень, серед яких зловживання владою, перевищення службових повноважень, службова підробка.

Йшлося про незаконне одержання Кириченком квартири до оплати її вартості. Цього року кримінальну справу проти екс-заступника губернатора було закрито у зв'язку з погашенням усієї суми за квартиру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування