Ющенко у вівторок зранку може прийти до Верховної Ради

Понеділок, 27 листопада 2006, 13:13

Представник президента у Верховній Раді Роман Зварич не виключає, що у вівторок Віктор Ющенко буде присутній у парламенті під час розгляду законопроекту про визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду проти українського народу.

"Не виключено, що може бути президент, хоча він призначив своїм представником Ігоря Юхновського, який доповідатиме по цьому законопроекту", - сказав Зварич журналістам у понеділок.

Водночас, як стало відомо, у вівторок Віктор Ющенко планує відвідати Республіку Білорусь.

Зварич в черговий раз висловив подив з того, що "парламент відмовився або не знайшов можливості розглянути цей законопроект напередодні роковин Голодомору".

Разом з тим, за його словами, "президент вимагає, щоб в законопроекті чітко містилися норми щодо визначення цього трагічного епізоду в українській історії як геноциду проти українського народу".

За словами Зварича, президент дослухався до пропозиції голови ВР Олександра Мороза і погодився замінити в законі слово "нація" на слово "народ".

"Таким чином одна засаднича перепона на шляху до ухвалення цього законопроекту знімається", - сказав Зварич.

Водночас, представник Партії регіонів Євген Кушнарьов зазначив, що депутати фракції повністю підтримають законопроект, заперечуючи лише проти слова "геноцид".

"Ми наполягаємо на тому, щоб прибрати слово "геноцид". Тому що у класичному формулюванні, геноцид – це свідоме винищення людей за національною та релігійною або расовою ознакою", - зазначив він.

"Як компромісний варіант - в преамбулі закону має бути прописане чітке формулювання терміну "геноцид", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування