Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Офіс Ющенка захистить жінку із Сум від Януковича

П'ятниця, 24 листопада 2006, 18:29

У секретаріаті президента вважають незаконним рішення Кабінету міністрів про продовження терміну державної служби для глави Сумської облдержадміністрації Ніни Гаркавої.

Про це сказав заступник керівника секретаріату президента Ігор Пукшин на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Пукшин відзначив, що відповідно до законодавства президент видав указ, яким скасували всі рішення голови Сумської облдержадміністрації після 8 листопада по сьогоднішній день і своїм розпорядженням призначив виконуючого обов'язки голови Сумської облдержадміністрації Володимира Сапсая.

Обґрунтовуючи указ, Пукшин сказав, що президент виходив з того, що Гаркава досягла пенсійного віку для жінок, які знаходяться на державній службі.

За словами Пукшина, установлений порядок, який визначає продовження терміну перебування на держслужбі.

Він відзначив, що керівник державного органу може продовжити держслужбу за згодою з Головним управлінням державної служби.

"Кабінет міністрів може що завгодно видавати, але це незаконно", - підкреслив Пукшин.

Він пояснив, що на сьогоднішній день Кабінет міністрів не вніс подання про звільнення Гаркавої, хоча повинен був це зробити, відповідно до указу президента.

Пукшин підкреслив, що з президентом також не було погоджено продовження терміну на держслужбі Гаркавої.

Відповідаючи на прохання прокоментувати заяву Гаркавої про те, що в неї силоміць забрали посвідчення і виштовхнули з приміщення секретаріату президента, Пукшин сказав, що "це повна нісенітниця, це ще раз говорить про те, що вона не є посадовою особою високого рангу".

Він підкреслив, що в секретаріаті в такий спосіб не можуть поводитися ні з ким, "такого тут і близько бути не може".

Як відомо, уряд за зверненням Сумської облдержадміністрації продовжив на рік термін дерслужби Гаркавої.

У Кабміні пояснили, що це відбулося ще до того, як секретаріат президента подав подання на звільнення Гаркавої у зв'язку з досягненням граничного терміну перебування на держслужбі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування