До липня Україна придумає, що робити з СНД

П'ятниця, 17 листопада 2006, 16:11

Рада нацбезпеки й оборони доручила відповідним органам виконавчої влади України до 1 липня 2007 року проаналізувати стан відносин України з СНД і сформувати відповідні висновки.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки й оборони Віталій Гайдук на брифінгу в п'ятницю, передає Ліга.

Гайдук підкреслив, що в п'ятницю в ході засідання РНБО розглядалося питання подальшого співробітництва України в рамках СНД. Гайдук відзначив, що протягом тривалого часу звучали різні заяви політиків щодо доцільності або недоцільності існування СНД.

"Ми виходимо з того, що за весь цей час СНД як інститут свою позитивну роль у визначених напрямках зіграв", – сказав Гайдук.

За його словами, при цьому за минулий час СНД зіштовхнулося з відповідними проблемами, що стосуються розбіжностей у поглядах щодо його подальшого існування.

"Тому наша позиція була така, що ми не ініціюємо вихід із СНД і так далі", – сказав він, додавши, що українська сторона буде працювати надалі над реалізацією пропозицій глави української держави, що були озвучені ним на самміті глав СНД в Астані торік.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи будуть сформульовані нові пропозиції, що озвучать у ході засідання голів держав учасників СНД у Мінську, Гайдук сказав, що президент вже озвучив свої пропозиції в Астані, і цього досить. "Додаткових пропозицій і нам подавати не треба", – сказав він.

Гайдук також додав, що крім пропозицій президента України є ряд пропозицій, що надійшли від інших держав, зокрема, від Казахстану, Грузії і навіть Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування