"Наша Україна" вирішила підтримати соло президента

П'ятниця, 17 листопада 2006, 09:17

Президент Віктор Ющенко висловлює занепокоєність ситуацією із припиненням газопостачання великим промисловим підприємствам.

Зокрема, на початку листопада ЗАТ "УкрГаз-Енерго", який є основним постачальником природного газу українським споживачам, всупереч раніше укладеним договорам відмовився надавати природний газ 16 найбільшим промисловим підприємствам України.

Президент переконаний, що така позиція зазначеної компанії, яка фактично є монополістом на газовому ринку, несе загрозу національній безпеці країни, може призвести до непередбачуваних негативних соціально-економічних та екологічних наслідків.

За дорученням глави держави Антимонопольний комітет проведе розслідування цього конфлікту на предмет можливого порушення ЗАТ "УкрГаз-Енерго" антимонопольного законодавства, повідомляє прес-служба президента.

Галузеве міністерство, до компетенції якого належить питання організації газопостачання підприємств, також не повинно відсторонюватися від зазначеної проблеми, зазначається у повідомленні.

Міністерству палива та енергетики необхідно вивчити ситуацію, що виникла на газовому ринку, і вжити відповідних заходів, які дозволять нормалізувати постачання енергоносіїв споживачам України.

Ющенко вважає, що питання забезпечення газом промислових підприємств та невизначеність відносин постачальників газу та підприємств теплокомуненерго перейшло в площину загроз національній безпеці України. 

Дії президента також підтримує "Наша Україна", при цьому вона вимагає від Кабінету міністрів обмеження дій монополіста та, відповідно, зменшення об'ємів ліцензії ЗАТ "УкрГаз-Енерго" на продаж цієї компанією природного газу на внутрішньому ринку України.

"Ми переконані, що лише в умовах ліквідації корупційних схем, вільної конкуренції та прозорості можливо забезпечити енергетичну безпеку України та доступні ціни на житлово-комунальні послуги, від яких в багато в чому залежить добробут наших громадян", - повідомляє прес-служба "Нашої України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування