ДОНЕЦЬКИЙ ПРОКУРОР ВЖЕ ОБІЦЯЄ ЛУЦЕНКУ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ

Четвер, 16 листопада 2006, 17:58

Генеральна прокуратура припускає порушення кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у випадку отримання доказів його провини.

Про це заявив журналістам заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Якщо будуть докази провини міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, то питання про притягнення до кримінальної відповідальності буде стояти, повторю, за наявності доказів", - заявив Кузьмін.

Він повідомив про те, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживань посадовими особами міністерства і спрогнозував рішення суду з цієї справи не пізніше 25 листопада.

"Хто з посадових осіб буде притягнутий до кримінальної відповідальності, поки сказати складно", - відзначив Кузьмін.

Водночас він заявив, що у випадку якщо суд визнає, що Луценко вчинив адміністративне правопорушення, то він буде притягнутий до адміністративної відповідальності, а не до кримінальної.

На питання журналістів про те, чи переслідував Луценко матеріальну вигоду, Кузьмін заявив, що Генпрокуратура не має у своєму розпорядженні доказів таких намірів Луценка.

Він повідомив, що директор одного Донецького підприємства на прізвище Ковальов дав свідчення, у яких заявив про надання їм матеріальних цінностей окремим керівникам Міністерства внутрішніх справ в обмін на отримання двох пістолетів.

За словами Кузьміна, допитані керівники міністерства заявили, що не знають громадянина Ковальова, цінності від нього не одержували, на баланс МВС нічого не приймали.

Кузьмін заявив, що Генпрокуратура не має у своєму розпорядженні даних, куди поділися матеріальні цінності, про які говорить Ковальов, зокрема меблі й електроніка.

"Ми зараз з'ясовуємо, де це майно, хто його одержав у МВС і куди його діли", - заявив Кузьмін.

Як відомо, Генпрокуратура передала до Печерського районного суду Києва 2 протоколи про корупцію з боку Луценка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування