Убивство Єрохіна пов'язане зі зникненням справи?

Четвер, 16 листопада 2006, 11:26

Убивство співробітника УБОЗу Романа Єрохіна пов'язане зі зникненням справи про донецький конвертаційний центр.

Про це пише "Комерсант-Україна", посилаючись на свої джерела.

Водночас, як стало відомо виданню, можливою причиною убивства Єрохіна послужив не факт викриття злочинної діяльності згаданого конвертаційного центру, а використання матеріалів справи не за призначенням.

У той же час, заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, виступаючи з доповіддю на засіданні комітету з боротьби з оргзлочинністю, повідомив, що кримінальна справа за фактом викрадення й убивства Романа Єрохіна, як і раніше, знаходиться на стадії розслідування.

У той же час, за його словами, усі виконавці викрадення й убивства Єрохіна встановлені, частина з них арештована, ще одна людина перебуває під вартою в Росії, і українські слідчі органи чекають його видачі.

Заступник генпрокурора сказав, що називати "мотиви, причини і замовників" злочину ще рано.

Однак він повідомив, що у слідства вже існує робоча версія, "що стосується викрадення кримінальної справи, яку, на думку членів слідчої групи, міг привезти в Київ полковник Єрохін".

Справа в тому, що загиблий мав відношення до перевірки фактів незаконної конвертації і переведення грошей з України за кордон. Ще 11 серпня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляв, що убивство убозівця пов'язане з "виходом на слід" конвертаційного центру при одній з фінансових установ Донецької області.

За словами прокурора, Єрохін мав відношення до розслідування декількох кримінальних справ за фактами незаконного конвертації грошей і переправляння їх за кордон.

Одна з них стосувалася конвертації грошей на загальну суму біля $1,5 млрд. Пославшись на таємницю слідства, заступник генпрокурора не став називати прізвища осіб і назви комерційних структур, які фігурують у цій справі, але повідомив, що в рамках розслідування були затримані виконавці – учасники злочинних схем, що дали необхідні свідчення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування