Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голодувальників утихомирила Партія регіонів. Суддями

Понеділок, 9 жовтня 2006, 17:07

Депутати-учасники голодування, які вимагають відставки голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова, близько 15:30 9 жовтня призупинили акцію протесту.

Про це заявив учасник акції, голова Харківської облради Володимир Проскурін, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Учасники акції також згорнули матраци і ковдри, зняли плакати і припинили пікетування кабінету Авакова.

Це рішення вони ухвалили після звернення до них групи депутатів Верховної Ради, що у понеділок зустрілися з Аваковим і обговорили питання про його подальше перебування на посаді губернатора.

Після зустрічі депутати вийшли до учасників голодування і представник фракції Партії регіонів Олена Лукаш повідомила, що Аваков не вважає за потрібне йти у відставку і що учасники зустрічі мають намір, після вивчення даного питання, звернутися до Вищої ради юстиції та Ради суддів.

"Я обіцяю, що ми це питання не залишимо, у нас навіть є пропозиція звернутися до Парламентської асамблеї Ради Європи", - сказала Лукаш.

Вона також подякувала учасникам голодування і закликала їх припинити акцію у зв'язку з ризиком для їхнього здоров'я.

Повідомляючи про рішення призупинити акцію протесту, Проскурін відзначив, що це рішення не означає припинення акції.

"Припиняти акцію ми не маємо наміру, і у випадку, якщо ця конфліктна ситуація не знайде сприятливого вирішення, ви нас побачите під адміністрацією президента, і тоді ми будемо проводити акцію до переможного кінця", - сказав Проскурін.

Голова Харківської облради відзначив, що на рішення учасників акції вплинуло також їхнє бажання уникнути докорів про тиск на суд, що звучать на їхню адресу, і акція припинена до початку призначеного на понеділок чергового засідання суду за позовом Авакова до облради.

Проскурін заявив, що в ході акції 2 із 10 її учасників були госпіталізовані.

Зокрема, депутат облради Володимир Цюрток був поміщений у реанімаційне відділення обласної лікарні у передінфарктному стані, депутат облради Олександр Бондаренко - доставлений до лікарні швидкої допомоги у зв'язку з підвищенням артеріального тиску.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування