Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступного року рідна область Януковича "загнеться"?

Понеділок, 9 жовтня 2006, 13:58

Губернатор Донецької області Володимир Логвиненко відзначає, що газ за ціною 135 доларів – "це вже критична ціна".

Про це він заявив у понеділок на прес-конференції в Донецьку, повідомляє "Остров".

"135 доларів - це вже критична ціна. У дуже складній ситуації опиняться металурги та хіміки. У першу чергу, у нас "Стірол", хоча там і без того проблем вистачає, я маю на увазі після аварії. Поки така ситуація", - сказав губернатор.

За його словами, для металургів і хіміків ріст цін на газ – "це буде проблема, але більше проблема це буде для державного бюджету".

"Це надходження в бюджет податку на прибуток, тобто прибуток цих підприємств буде оподатковуваний, частина його буде зменшуватися і це вже досить складно. Чи будуть виконуватися при цьому соціальні програми самого підприємства, це теж важливий момент", - зазначив губернатор.

Він підкреслив, що "нам дуже важливо, щоб динаміка росту заробітної плати на тих чи інших підприємствах, вона залишалася позитивною".

"Тому що звідси ланцюжок - це пенсійний фонд, це досить складна ситуація виникає, так що все не просто виходить", - зазначив голова області.

Він також висловив переконаність, що "якщо в бюджеті задекларовано у видатковій частині 135 доларів на сьогоднішній день, то смію вас завірити що нижче вже не буде". "А якщо буде ще вище, тоді зовсім складно буде", – констатував губернатор.

"Я говорив і підкреслюю, повторюю - ми не готові працювати з такою ціною. Для того, щоб готуватися, потрібно вкладати в енергозберігаючі технології... 3-4 роки, щоб вийти на той рівень зниження, споживання енергоносіїв, який би дозволив повернути економіку на ту частину, де ми знаходимося сьогодні", - вважає Логвиненко.

Він також поскаржився, що через ціну на газ "багато невизначеності": "Багато невизначеності, на жаль, і є напрямки, що дуже важко прогнозуються. А вгадувати не хочеться".

Як відомо, минулого тижня прем'єр-міністр Віктор Янукович висловив переконання, що вже з наступного року ціна на газ для України має скласти 200-210 доларів за 1 тис. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування