Янукович розповів Тарасюку, що так нервувати не можна

Четвер, 5 жовтня 2006, 19:58

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що міністр закордонних справ Борис Тарасюк не подавав йому заяву про відставку і вважає його публічну заяву про перехід в опозицію проявом емоцій.

"Ніхто ніяких заяв не давав. Я вважаю, що це були з його боку емоції. Однак людині на такій посаді, на такому рівні не потрібно поспішати емоційно реагувати на будь-яку політичну ситуацію", - сказав Янукович.

"Він, напевно, погано подумав", - додав український прем'єр.

Як повідомлялося, у четвер політрада блоку "Наша Україна" ухвалила остаточне рішення про перехід в опозицію.

"Народний Рух провів політраду партії, на якій ухвалив остаточне рішення про перехід в опозицію", - цитує лідера партії, міністра закордонних справ Бориса Тарасюка прес-служба Народного Руху.

"Це пояснюється тим, що учасники антикризової коаліції діють у розріз із положеннями Універсалу національної єдності, їхні дії спрямовані проти досягнення єдності в українському суспільстві", - пояснив Тарасюк.

Тарасюк очолював зовнішньополітичне відомство при прем'єрі Юлії Тимошенко з 4 лютого 2005 року. Перепризначений на цю посаду 27 вересня 2005 року в уряді Юрія Єханурова. Лідер Народного Руху України. Обраний у Верховну Раду 5-го скликання за списком блоку "Наша Україна" (3-й номер списку).

Знову призначений міністром закордонних справ 4 серпня 2006 року, в уряді Віктора Януковича.

Відповідно до нового законодавства, президент України вносить кандидатури міністрів закордонних справ і оборони в коаліційний уряд, що формує коаліцію парламентських сил.

Тарасюк вже очолював МЗС у 1998-2000 роках.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування