Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі придумали, як подружитися з "Нашою Україною"

Четвер, 5 жовтня 2006, 10:53

Якщо широка коаліція все ж таки не відбудеться, то не відкидається можливість укладання між антикризовою коаліцією і "Нашою Україною" угоди про співпрацю.

Про це заявив один з лідерів фракції Партії регіонів Євген Кушнарьов, повідомляє УНІАН.

За його словами, Партія регіонів не втрачає надії на продовження переговорів щодо створення широкої коаліції.

Кушнарьов вважає, що таку угоду можна було б укласти з того широкого переліку питань, по якому між антикризовою коаліцією і "Нашою Україною" немає розбіжностей.

"Я ще раз підкреслюю, що я не можу уявити, що президентська політична сила знаходилась би в опозиції до конституційного уряду, я не можу уявити, щоб велика кількість голів державних адміністрацій, які є членами "Нашої України", знаходились в опозиції до уряду – це колапс влади, це тупикове протистояння, в якому страждатиме, в першу чергу, український народ", - сказав він.

Кушнарьов підкреслив, що йому не хочеться думати, що це остаточне рішення "Нашої України". Він наголосив, що Партія регіонів залишається зацікавленою у входженні "Нашої України" до широкої коаліції.

Кушнарьов вважає, що перебування "Нашої України" в опозиції може спровокувати тривалий період протистояння.

Він в черговий раз наголосив, що проблема переговорів полягає в тому, що "Наша Україна" не може узгодити низку питань з комуністами.

"Якби ми переконались, що це (компроміс) дійсно неможливо, ніхто б не був зацікавлений у продовженні переговорів”, - сказав він.

Кушнарьов вважає, що можна було б досягнути компромісу, щоб, наприклад, по неузгоджених питаннях "Наша Україна" і комуністи мали право на вільне голосування у Верховній Раді.

Він підкреслив, що неузгоджених питань значно менше, ніж тих, по яких ці чотири політичні сили могли б співпрацювати.

Кушнарьов також підкреслив, що неправомірно говорити про те, що переговори провалились, тому що Партія регіонів не змогла переконати комуністів.

Він назвав це політичними спекуляціями, підкресливши, що комуністи є самодостатньою політичною силою, а не сателітом Партії регіонів.

Як відомо, у середу "Наша Україна" оголосила про свій перехід до опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування