Депутати влаштували Луценку "корупційний скандал"

Середа, 4 жовтня 2006, 20:04

Парламентський комітет із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді створити тимчасову слідчу комісію для перевірки фактів можливих корупційних дій і зловживання службовим становищем міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Про це Українським новинам повідомив член комітету, депутат від фракції Блоку "Наша Україна" Володимир Стретович.

За його словами, на засіданні в середу комітет розглянув відповідний проект постанови й вирішив рекомендувати парламенту прийняти його.

Водночас, як повідомив "Інтерфакс-Україна" заступник міністра внутрішніх справ Олександр Новиков, парламентський комітет ухвалив рішення про усунення з посади Луценка на час проведення розслідування.

Таке рішення було ухвалене у зв'язку з розслідуванням інформації, викладеної у публікаціях щотижневика "2000", пов'язаних з діяльністю МВС.

Зокрема, йдеться про статті у №38 за 22-28 вересня під назвою "Департамент суцільного бєспрєдєла" і №39 від 29 вересня - 5 жовтня під заголовком "Генерали не червоніють".

Заступник міністра внутрішніх справ назвав таке рішення політичним.

Разом з тим, голова парламентського комітету Володимир Стретович в ефірі "5 каналу" заявив, що комітет вирішив рекомендувати парламенту створити тимчасову слідчу комісію, однак пункт про відсторонення Луценка на час роботи слідчої комісії не одержав підтримки більшості членів комітету - представників антикризової коаліції, тому це питання буде вирішуватися в сесійному залі Верховної Ради.

За словами Стретовича, сам він голосував проти рішення комітету про створення спеціальної комісії, але 12 голосами (абсолютною більшістю) комітет ухвалив це рішення з застереженням щодо пункту про відсторонення міністра.

Голова комітету також нагадав, що для створення спеціальної комісії необхідна підтримка 150 депутатів парламенту, і він упевнений, що проект постанови буде ухвалено, а повноваження цієї комісії визначить Верховна Рада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування