"Наша Україна" увійде в коаліцію у 2011 році?

Середа, 4 жовтня 2006, 11:35

Поки фракція "Нашої України" ухвалить рішення про входження до широкої коаліції, в Україні можуть відбутися нові вибори.

Таку думку висловила член фракції Партії регіонів Ганна Герман в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Широка коаліція буде, я в цьому впевнена. Тому що в ній зацікавлені усі: і "Наша Україна", і велика частина антикризової коаліції", - сказала Герман.

"І не тому, що без широкої коаліції ми не можемо працювати. Навпаки, нам було б навіть простіше нинішнім складом йти вперед, ухвалювати ті закони, які вважаємо потрібними, і проводити свою лінію", - зазначила вона.

"Але я б не хотіла, щоб ми стали більшістю, що представляє інтереси лише однієї частини українського народу. Потрібно визнати: ми не представляємо усього спектру України, тому "Наша Україна" повинна увійти в коаліцію", - додала депутат.

Висловивши впевненість у тому, що "Наша Україна" хоче цього (приєднання до коаліції), але бариться", Герман відзначила, що в неї "складається враження, що поки "Наша Україна" прийме рішення, у нас уже будуть нові вибори".

"Представники "НУ" дуже нерішучі, у них не вистачає хоробрості грати ризиково. Причому це стосується усіх: починаючи від президента і закінчуючи рядовим членом партії", - вважає депутат.

"Якби "Наша Україна" ризикнула, пішла в коаліцію і пробувала всередині неї перехоплювати ініціативу, то їхній електорат відразу б побачив, що вони щось роблять реально. Але представники "НУ" постійно рефлектують і коли чуєш чергову заяву нашоукраїнців про коаліцію, стає попросту нецікаво", - додала вона.

Герман висловила переконання, що "якби вони ("НУ") були більш рішучими, широка коаліція сформувалася б ще кілька місяців тому".

"Адже в них тоді були гарні позиції і нашоукраїнці могли б розраховувати на серйозні поступки з боку "Регіонів". Ми тоді переоцінили "Нашу Україну", думали, у них є цікава стратегія і готові були поступитися багато в чому", - пояснила вона.

Говорячи про поступки, на які Партія регіонів готова піти сьогодні, Герман сказала, що "сьогодні ми підемо на те, що вважаємо потрібним".

"Тому що перевага на нашій стороні: м'яч у грі і ми постійно на половині поля суперника. "Наша Україна" втратила можливість швидкого і вдалого "шлюбу" з "Регіонами". І чим далі вони тягнуть, тим менше в них шансів вигідно "вийти заміж", - зазначила вона.

На зауваження, що своє зволікання "Наша Україна" пояснює позицією комуністів, депутат відповіла: "Той, хто хоче - шукає можливості, хто не хоче - причини. І зараз нашоукраїнці просто роблять гарну міну при поганій грі. Але все це надто затяглося".

На думку Герман, "Наша Україна" вичерпала себе як опозиційна сила: "Більш того, при такій сильній опозиції, як БЮТ, "Наша Україна" просто загубиться".

"Мене радує, що в "НУ" є трохи прагматичних людей, що усе це добре розуміють. Вони досить впливові, тому є надії, що зможуть переконати своїх однопартійців", - додала депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування