Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюка хочуть позбавити віце-спікерства. Свої

Вівторок, 31 жовтня 2006, 10:52

У Компартії не виключають відкликання Адама Мартинюка з посади віце-спікера, якщо він не піде з посади другого секретаря ЦК компартії.

Про це пише газеті "Комерсант-Україна".

Як відомо, у суботу, 28 жовтня на пленумі центрального комітету (ЦК) Компартії Мартинюку запропонували залишити посаду другого секретаря ЦК компартії.

Формальна причина, з якої пана Мартинюка запропонували відправити у відставку – за поєднання партійної діяльності і роботи на посаді першого віце-спікера парламенту.

"Мова йде про невиконання Мартинюком партійних функцій. У партії нагромадилася величенна кількість проблем. А він постійно зайнятий у парламенті і не займається партійною роботою",– пояснив депутат Верховної ради Леонід Грач.

На пленумі Мартинюка обвинувачували в тому, що під його керівництвом Компартія незадовільно підготувалася до парламентських виборів, результатом чого став найнижчий результат на виборах за всю історію КПУ – 3,66%. Можливо, це одна з реальних причин конфлікту.

За вимогою президії Адам Мартинюк написав заяву про відставку. Однак при цьому він заручався підтримкою делегатів з регіонів, які більшістю голосів не прийняли відставку другого секретаря ЦК, пише видання.

Після цього деякі однопартійці запропонували як покарання позбавити Мартинюка парламентської посади, пише видання .

"Якщо Адам Іванович хоче залишатися на посаді другого секретаря, то потрібно вирішувати питання його відставки з посади віце-спікера",– упевнений народний депутат від КПУ Олександр Голуб.

Утім, за інформацією видання, такий сценарій не одержав підтримки керівництва КПУ і, швидше за все, не буде реалізований.

Як стало відомо, Петро Симоненко з однопартійцями обговорювали дві кандидатури на посаду другого секретаря ЦК КПУ – депутатів Олександра Голуба й Ігоря Алексєєва.

Голуб від запропонованої посади відмовився. "Шанси, що цю посаду займе Ігор Алексєєв, максимальні. Фактично це безальтернативний варіант",– розповів на умовах анонімності представник центрального апарату КПУ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування