Бродський знову посварився з Тимошенко через вибори

Середа, 25 жовтня 2006, 18:36

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко нестиме особисту відповідальність за те, що втретє її соратниками Богданом Губським та Володимиром Олійником зриваються вибори Черкаського міського голови.

Про це йдеться у заяві депутата Київради Михайла Бродського.

Підставою для заяви стало рішення Соснівського районного суду Черкас, де в середу було розглянуто судовий позов "Олександра Ядлоша - технічного кандидата Володимира Олійника – проти кандидата на посаду Черкаського міського голови Сергія Одарича".

"Задоволення цього позову дає підстави для скасування реєстрації Сергія Одарича як кандидата на посаду міського голови", - пояснює депутат.

На думку Бродського, "очікуваним наступним кроком стане зняття Сергія Одарича з виборів, а по тому – скасування самих виборів загалом, адже окрім Одарича, в Черкасах нікому стати на захист такого демократичного інституту як вибори міського голови".

Депутат висловив здивування, "чому активна лідерка опозиції не помічає всієї тієї несправедливості, яку чинять її політичні соратники Володимир Олійник, Богдан Губський та його молодший бізнес-партнер, народний депутат від БЮТ Павло Костенко".

"Адже Юлія Володимирівна при свідках обіцяла, що утретє не дозволить Олійникові та Губському зривати вибори, мовляв, запорукою демократичної кампанії у Черкасах є дане нею слово", - додав Бродський.

На його думку, незабаром до суду буде подано ще декілька десятків позовів проти Одарича і всі вони будуть за рівнем "серйозності" подібні до тих, які вже розглядаються Соснівським судом Черкас. "Наприклад, Одарича звинуватили в тому, що лампочка на його штабі оплачується не з виборчого фонду", - зазначає Бродський.

Депутат вважає, що "дії Олійника, Губського та їх "підрядника" Костенка не сумісні з високими ідеалами справедливості, які проголошені БЮТ".

Він також переконаний, що "тепер ні Юлії Тимошенко, ні Олександру Турчинову не вдасться вдавати, ніби вони нічого не знали про ситуацію в Черкасах".

Водночас Бродський запропонував Тимошенко і Турчинову визначитися: або виключити Олійника, Губського та Костенка з парламентської фракції БЮТ та БЮТ загалом, або розділити відповідальність "за знехтування законодавства України, наругу над демократією та ігноруванням правом виборців обрати собі міського голову".

"Я хочу почути від вас, Юліє Володимирівно, публічну відповідь: ви за Демократію і Справедливість, чи за Олійника з Губським", - сказано в заяві Бродського.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: