Ющенко відзначить річницю голодомору законом

Неділя, 22 жовтня 2006, 20:05

Президент Віктор Ющенко протягом місяця внесе до Верховної Ради проект закону про визнання голодомору актом геноциду проти українського народу.

Про це він повідомив у неділю в Будапешті під час зустрічі з українською громадою в приміщенні Державного органу самоврядування українців Угорщини, передає УНІАН.

"25 листопада ми будемо відзначати роковину цієї страшної події, і до цього часу буде ініційовано президентом розгляд закону у парламенті про визнання голодомору актом геноциду проти української нації", – зокрема сказав Ющенко.

У свою чергу голова Європейського конгресу українців Ярослава Хортяні, яка також є головою Товариства української культури в Угорщині, наголосила, що угорський парламент ще у листопаді 2003 року одноголосно прийняв постанову, яка визнає голодомор 1932-1933 років актом геноциду проти українського народу.

"Дуже прикро, що український парламент ще не визнав цього", - зазначила вона.

Крім того, Ющенко в Будапешті дав інтерв’ю провідному виданню республіки "Угорська нація".

Як повідомляє прес-служба президента, під час розмови він приділив особливу увагу темі українсько-угорської економічної співпраці, зокрема в інвестиційній сфері.

Крім того, Ющенко відзначив важливість започаткування та реалізації спільних проектів у галузях енергобезпеки та енергозбереження.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування