Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко сказав, скільки треба дати військовим, щоб не вибухали боєприпаси

Субота, 21 жовтня 2006, 15:03

Міністр оборони Анатолій Гриценко вважає, що для нормального функціонування армії необхідно 11-12 мільярдів гривень.

Про це він заявив у прямому ефірі на радіо "Ера", повідомляє прес-служба Міноборони в суботу.

Міністр підкреслив, що керівництво його відомства доводить до відома Верховної Ради, суспільства необхідність забезпечення армії нормальними ресурсами. "Це близько 11-12 мільярдів, а не 8, що виділяються зараз", - сказав він.

Глава оборонного відомства вважає неприпустимим зміну заявленого розміру фінансування військового відомства під час формування держбюджету на 2007 рік.

"Антикризова коаліція, створена в парламенті, внесла свої доповнення до бюджетної резолюції з вимогою забезпечити фінансування Збройних сил у 2007 році на рівні 2%. Як могло відбутися, що люди, які проголосували за цю бюджетну резолюцію, після того, як виявилися в уряді, кардинально, на 180 градусів, змінюють свою позицію? Це безвідповідально і непослідовно", - сказав Гриценко.

Він відзначив, що на плечах офіцерів Збройних Сил України лежить величезна відповідальність і це вимагає відповідного рівня грошового забезпечення. "Коли лейтенантові платять 850 гривень на місяць, з яких 600 гривень він віддає за оренду житла - це приниження офіцера. Такого ніколи не було", - сказав Гриценко.

Міністр також відзначив, що якщо зараз в Україні розмір середньої зарплати складає 1000 грн., у промисловості - 1200 грн., а в Києві - 1700 грн., то лейтенант ВР України одержує 850 гривень.

"Якщо суспільство хоче, щоб в армії була нормальна психологічна атмосфера, щоб не вибухали боєприпаси, щоб наша зброя попадала в ціль, а не у будинки чи літаки цивільних компаній, воно повинно піклуватися про те, щоб люди, у руках яких знаходиться зброя, були б забезпечені хоча б мінімально", - підкреслив Гриценко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: