"Наша Україна" "бомжизується", а на Тимошенко чекає доля Вітренко?

Четвер, 19 жовтня 2006, 12:34

Член фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл заявляє, що "Регіони" не відмовляються від ідеї створення широкої коаліції.

"Регіони" дійсно хотіли широкої коаліції і поки ще ми не відмовилися від цієї ідеї", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

На думку Чорновола, "потрібно просто зачекати: нехай пройде час, буде з'їзд "Нашої України", нехай розберуться між собою".

"Якщо в партії переможе лінія таких, як Микола Катеринчук, хоча я в цьому сумніваюся, тоді переговори потрібно згортати і шукати логіку співробітництва з президентом, а про "НУ" як про партію забути", - вважає депутат.

"Це за умови, що президент зробить логічний крок і зніме із себе повноваження почесного голови "НСНУ". Інакше партія і його потягне на дно, і працювати стане неможливо", - підкреслив він.

"Якщо ж процес у свої руки візьме прагматична частина "Нашої України", ті ж Юрій Єхануров або Анатолій Кінах, Петро Порошенко й Олександр Третьяков, при всіх наших до них претензіях, вони зможуть відстояти прагматичний підхід", - вважає Чорновіл.

За його словами, "потрібно почекати, поки пройде війна нервів між секретаріатом президента і Кабміном, яка, до речі, незабаром повинна закінчитися... програшем глави держави".

"А потім один висновок Конституційного Суду і усе стане на свої місця. Свою основну лінію по співробітництву з президентом ми будемо продовжувати", - додав він.

Відносно майбутнього "Нашої України" Чорновіл заявив, що "партія явно йде на дно, маргіналізується і навіть "бомжизується", якщо можна так висловитися, і якщо вони опиняться поза владою, то їх очікує серйозне падіння".

"Юлія Тимошенко думала, що вона розкрутить себе в опозиції і в неї не вийшло: вона зависла на тому ж рівні, що у неї був, і рейтинг продовжує падати. І хоча до долі Наталі Вітренко вона ще не дійшла, подібна тенденція спостерігається", - відзначив депутат.

На його думку, "Наша Україна" може піти ще далі": "Тим більше зараз вони воюють не тільки проти нас, але і проти Тимошенко в опозиції".

На питання, чи зможе президент переконати "Нашу Україну" повернутися до переговорів, наводячи відповідні аргументи, Чорновіл відповів: "Думаю, Ющенко втратив свій вплив на "Нашу Україну". Він узагалі не вміє тримати щось під контролем".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування