Ющенко та Янукович нагородили "вартових"

Четвер, 19 жовтня 2006, 09:25

Президент Віктор Ющенко висловив готовність бути гарантом належного бюджетного забезпечення Конституційного Суду та судів України в цілому.

Про це він заявив у вітальній промові з нагоди 10-ї річниці Конституційного Суду, повідомляє прес-служба глави держави.

Також Ющенко наголосив на важливості ролі КС у суспільстві: "Країна зараз живе в умовах відчутно оновленого Основного Закону. Відтак роль Конституційного Суду як правового засобу забезпечення належного балансу в процесі здійснення державної влади стала винятково важливою".

"У цих досить непростих умовах ви залишаєтеся, без перебільшення, справжніми вартовими нашого Основного Закону", – додав президент.

Президент підкреслив, що десятиріччя створення Конституційного Суду знаменує собою певний етап не лише в історії вітчизняної конституційної юрисдикції, а й в утвердженні конституційного ладу в Україні.

Ющенко зазначив, що у зв'язку з конституційними змінами, у державі з'явилася значна кількість нерозв'язаних суперечностей у сфері застосування норм Основного Закону. Відтак, на його думку, вноситимуться ініціативи щодо подальших змін до конституційного тексту.

"Але я твердо переконаний, що Конституційний Суд не допустить тих змін, які прийняті з порушеннями конституційної процедури чи спрямовані на скасування або обмеження прав і свобод людини і громадянина", – сказав він.

При цьому Ющенко наголосив, що в цій площині важливо забезпечити дистанціювання КС від прямого політичного процесу.

Глава держави побажав суддям Конституційного Суду успіхів у їхній праці на благо України та вручив їм державні нагороди відповідно до підписаного ним указу.

У свою чергу прем'єр-міністр Віктор Янукович привітав суддів та працівників секретаріату Конституційного Суду та вручив їм урядові нагороди – почесні грамоти Кабінету міністрів.

"У своєму привітанні глава уряду відзначив вагому роль Конституційного Суду у становленні української державності та розбудові судової системи, наголосивши, що останнє десятиліття було роками формування конституційної системи", - повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Кабміну.

"Уряд добре розуміє, що співпраця з Конституційним Судом сприятиме становленню ефективної системи влади", - зазначив Янукович і запевнив, що Кабінет міністрів завжди з увагою буде ставитись до потреб Конституційного Суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування