Солана пообіцяв Україні рух уперед, але не сказав, як далеко

Середа, 18 жовтня 2006, 11:17

Верховний представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єр Солана вважає, що відносини України і ЄС мають великий потенціал.

"Є багато викликів (на порядку денному відносин Україна-ЄС), на яких ми повинні зосередитися в сьогоденні. У довгостроковій перспективі створення нових реалій принесе нові можливості", - заявив Солана в інтерв'ю українським журналістам напередодні візиту в Київ, що відбудеться 19 жовтня.

Відповідаючи на питання про те, чи може майбутня поглиблена угода про співпрацю України з ЄС, яка повинна замінити чинну, містити пункт про перспективу членства Києва в Євросоюзі, Солана відзначив, що на даний час двосторонні відносини базуються на виконанні поставлених цілей, а також залежать "значною мірою від якості української демократії і реформ".

"Наші відносини розвиваються природно. У нас великий потенціал і ми можемо просунутися дуже далеко в наших відносинах. Як далеко - це питання зараз не на порядку денному. Рух уперед - у реалізації спільних цілей, які зараз на порядку денному", - відзначив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: