Діти, які похвалили Ющенка краще за всіх, отримали від нього цукерку

Четвер, 12 жовтня 2006, 13:47

Міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій Павленко у четвер урочисто нагородив переможців всеукраїнського конкурсу на кращий лист-звернення до президента.

Переможцями конкурсу стали три школярі: дев'ятирічний Роман Кравченко з міста Охтирка Сумської області, десятилітня Христина Сидорчук з міста Броди Львівської області і п'ятнадцятирічна Ірина Скіп з міста Бережани Тернопільської області.

У своїх листах президентові діти висловлювали стурбованість долею українського народу, упевненість, що плідною працею кожного можна досягти гідного життя для всіх громадян, і бажання старанною працею в майбутньому зміцнювати рідну Україну.

Учасники конкурсу ставили й особисті питання президенту, зокрема, переможців конкурсу цікавило, як ставиться Віктор Ющенко до винуватців погіршення його особистого здоров'я, скільки часу проводить він з родиною, як стати великою людиною в рідній країні.

Школярі-переможці разом з батьками були запрошені до Києва, де одержали нагороди - особистий лист-відповідь від президента Віктора Ющенка, солодощі й іграшки.

У листах-відповідях дітям президент щиро подякував за листи, побажав щасливої долі, щастя, здійснення всіх надій і мрій і підкреслив, що діти - майбутнє України, її надія і гордість, і саме їм слід утверджувати Україну як "могутню і багату європейську країну.

Подарунки і нагороди дітям вручив Павленко. Конкурс був оголошений в ефірі освітньо-виховної програми "Школяда" в ефірі Національної радіокомпанії України.

За словами Павленка, на адресу президента до програми надійшло "три великих мішки з листами, у яких було близько 5 тис. питань українських дітей до глави держави".

Питання ставили діти від 6 і до 18 років, у результаті президент знайомився з усіма листами більше місяця і вибрав три найкращі запитання.

На питання про те, чи брали участь діти самого міністра Павленка в конкурсі, він відзначив, що вони занадто малі для цього - старшому п'ять, молодшому два.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: