Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка зайнялися Лаврою і Львовом

Субота, 9 вересня 2006, 13:24

Національна рада з питань культури і духовності при президентові створила робочу групу для підготовки проекту указу президента щодо захисту пам’яток культури, включених до списку ЮНЕСКО.

Відповідне рішення було прийнято у суботу на засіданні ради в Секретаріаті глави держави, повідомляє прес-служба президента.

Члени ради висловили занепокоєння станом збереження українських пам’яток культури, включених до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та фактами незаконного будівництва на цих об’єктах, що загрожує їх виключенням зі згаданого списку.

Йшлося, насамперед про незаконну забудову на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та про обвали старовинних печер на його території, а також про стан справ із реконструкцією центральної частини Львова і Національного заповідника "Софія Київська".

У проекті указу вирішено передбачити запровадження ефективних механізмів охорони, збереження і популяризації цих пам’яток та об’єктів, що плануються для включення в список ЮНЕСКО.

Крім того, указом передбачається забезпечення дотримання вимог Конвенції ЮНЕСКО про охорону культурної і природної спадщини та національного пам’яткоохоронного законодавства під час проведення будь-яких будівельних та ремонтно-реставраційних робіт на вказаних об’єктах, а також розробка Програми розвитку Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Національна рада рекомендувала керівникам міської влади Львова, які були присутні на засіданні, привести будівельно-ремонтні роботи там у відповідність до чинного законодавства та владнати спірні питання щодо реконструкції центральної частини міста.

Також Національна рада доручила своєму члену, народному депутату Володимиру Яворівському очолити робочу групу для напрацювання законопроектів, які мають ліквідувати прогалини у пам’яткоохоронному законодавстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: