Україні поставили діагноз "карткового будиночка"

П'ятниця, 8 вересня 2006, 10:27

Україну віднесено до однієї з найвищих категорій ризику для інвесторів у наступних півроку.

Про це йдеться у новому звіті всесвітнього рейтингового агентства Fitch Ratings щодо оцінки ризику для інвесторів у кількох десятках країн, повідомляє Німецька хвиля.

Згідно з висновком агентства, швидке зростання кількості та обсягів кредитів, а також зміцнення курсу валюти посилили системний ризик в українській економіці.

Світові інвестори стають все більш уважними до чинників, які можуть призвести до системної кризи економіки, зокрема, беручи до уваги недавню нестабільність світових ринків.

Скажімо, цього року дуже постраждали економіки Ісландії та Південно-Африканської Республіки, незважаючи на те, що вони мають стабільні банківські системи.

Потенційний ризик для інвесторів у таких випадках іде від значного збільшення кредитів, зміцнення місцевої валюти та стрімкого росту цін на нерухоме майно.

Один з авторів звіту, Ричард Фокс, зауважив, що минулого року реальний ріст кредитів в Україні становив 30-40 відсотків.

Разом із сильною валютою та високими цінами акцій це означає, що перспектива ризику для економіки країни може стати значною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування