"Газпром" визначить ціну на газ відповідно до перспектив дружби?

Четвер, 7 вересня 2006, 20:51

Питання ціни газу для України "Газпром" вирішить з урахуванням стратегічних перспектив співробітництва в газовій сфері України.

Про це повідомила прес-служба російської компанії за підсумками зустрічі голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і міністра палива й енергетики України Юрія Бойка.

Сторони обговорили основні питання двостороннього співробітництва в газовій сфері. Зокрема, Міллер і Бойко розглянули питання формування балансу газу України на IV квартал поточного року і I квартал 2007 року.

"У ході зустрічі були досягнуті домовленості по вирішенню проблеми дефіциту балансу газу України в IV кварталі 2006 року. Питання про ціну постачань додаткових обсягів газу в поточному році буде вирішуватися на конструктивній основі, з урахуванням стратегічних перспектив співробітництва в газовій сфері України", - йдеться в заяві "Газпрому".

У ході зустрічі була приділена увага проблемі накачування газу в ПХГ України НАК "Нафтогаз України" для безперебійного постачання газом споживачів України і забезпечення транзиту російського газу в країни Європи в осінньо-зимовий період 2006-2007 років, підкреслює "Газпром".

За підсумками зустрічі Міллер і Бойко, як йдеться в повідомленні російської компанії, "висловили спільну думку, що вирішення зазначених питань повинне будуватися на ринкових принципах і безумовному виконанні чинних угод в області постачань і транзиту газу".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування