Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович цілеспрямовано дружитиме з ЄС, але озиратиметься на інтереси

Четвер, 7 вересня 2006, 18:34

Україна розбудовуватиме стосунки з Євросоюзом та НАТО, враховуючи національні інтереси та думку громадськості.

Про це заявив прем’єр-міністр Віктор Янукович на зустрічі з помічником Держсекретаря США Деніелом Фрідом.

Як повідомляє прес-служба кабміну, сторони обговорили перспективи двостороннього співробітництва та основні напрямки зовнішньої політики України.

Зокрема, йшлося про поглиблення курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

У цьому контексті Янукович наголосив, що Україна прагне "цілеспрямовано і, водночас, прагматично і конструктивно будувати подальші відносини з Європейським Союзом та НАТО, враховуючи при цьому національні інтереси та думку громадськості", йдеться в повідомленні.

Янукович також зазначив, що Україна має намір якнайшвидше вступити до Світової організації торгівлі та висловив вдячність США за підтримку у цьому процесі.

Помічник Держсекретаря США привітав прагнення України створити надійну систему енергетичної безпеки, елементами якої мають стати диверсифікація енергетичних потоків, побудова прозорих механізмів забезпечення газом та стабільність постачання блакитного палива до країн Центральної та Західної Європи.

За його словами, уряд США також підтримує наміри України та Польщі добудувати нафтопровід Одеса-Броди до Плоцка, залучивши до цього процесу середньоазійські країни.

Віктор Янукович та Деніел Фрід також обмінялися думками стосовно термінів офіційного візиту Глави українського уряду до США.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: