Коломойський не дає заробити Пінчуку?

Вівторок, 5 вересня 2006, 13:20
Італійський банк Intesa підвищив ціну за "Укрсоцбанк" на 90 мільйонів доларів і погодився купити 100% акцій банку, а не 85%, як передбачувалося раніше. 

Також Intesa, який уклав угоду про купівлю "Укрсоцбанку" у лютому цього року, офіційно оголосив, що переносить термін розрахунку із продавцями банку на 31 березня 2007 року через судові позови міноритарних акціонерів банку.

Раніше голова правління банку Борис Тимонькін заявляв, що судові позови - це підступи конкурентів власника банку Віктора Пінчука - групи "Приват", повідомляє "Дело".

Банк Intesa заявив, що готоий надати міноритарним акціонерам банку "право продати свої акції за тією ж ціною, що була заплачена Інтерпайпом", заявив начальник відділу випуску цінних паперів "Укрсоцбанку" Ерік Найман, відзначивши, що зараз це близько 4,9 капіталу банку.

На сьогоднішній момент у володінні структур, не пов'язаних із власником банку Віктором Пінчуком, залишилося близько 15% акцій банку, пише газета.

За інформацією прес-служби банку Intesa, у лютому банк коштував $1,3 млрд., а тепер — $1,4 млрд., пояснюючи це рекордними темпами розвитку "Укрсоцбанку".

За 7 місяців цього року банк заробив 174 млн. грн., що майже в 5 разів більше за прибуток аналогічного періоду минулого року - тоді банк заробив тільки 35 млн. грн.

Перенесення угоди фактично означає, що Віктор Пінчук цього року не одержить грошей від продажу "Укрсоцбанку", а його конкуренти - структури "Привату" - зможуть самі заробити на акціях банку, за які італійці платять у 4,9 рази більше їхньої номінальної вартості.

"Це якщо угода не буде закрита і 31 березня 2007 року, італійські інвестори готові знову переглянути її умови", повідомляє прес-служба Intesa.

"Тобто якщо угоду не вдасться завершити, ціна банку знову може бути підвищена", - пояснило ці умови джерело в "Укрсоцбанку".

Видання відзначає, що структури Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова конфліктуют з Віктором Пінчуком практично з часу оголошення угоди про продаж "Укрсоцбанку".

За інформацією Бориса Тимонькіна, структури "Привату" стали навіть міноритарним акціонером банку Intesa для того, щоб заблокувати угоду.

Джерело в "Укрсоцбанку" заявляє, що повідомлення банку Intesa про перенесення угоди говорить про новий суд у США, що і є головною причиною цього перенесення.

"Цей позов ініційований Коломойським", - стверджує джерело в "Укрсоцбанку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування