Ющенко зробив "подарунок" корупціонерам та хабарникам

Понеділок, 11 вересня 2006, 16:27

Президент Віктор Ющенко затвердив своїм указом Концепцію подолання корупції в Україні "На шляху до доброчесності" та вніс на розгляд Верховної Ради пакет законопроектів, спрямованих на виконання Україною міжнародних зобов`язань у сфері протидії корупції.

Як сказано у повідомленні прес-служби президента, Ющенко взяв питання боротьби з корупцією під особистий контроль та доручив розробити Концепцію подолання корупції в Україні.

Зокрема, президент вніс до Верховної Ради законопроекти "Про ратифікацію Конвенції Організації Об'єднаних Націй проти корупції", "Про ратифікацію Кримінальної конвенції у боротьбі з корупцією" та "Про ратифікацію Додаткового протоколу до Кримінальної конвенції у боротьбі з корупцією".

На реалізацію зазначених документів спрямовані, внесені президентом проекти законів "Про засади запобігання та протидії корупції" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення".

Цими проектами, зокрема, встановлено заборону одержання особами, уповноваженими на виконання функцій держави, подарунків. Крім того, передбачається обов’язок декларування доходів та видатків посадових осіб.

Проектом закону про відповідальність юридичних осіб за корупційні правопорушення пропонується встановити відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень та визначити порядок притягнення до відповідальності.

Законопроектом пропонується притягувати до відповідальності юридичних осіб за пропозицію або давання хабаря посадовій, службовій особі державного органу або органу місцевого самоврядування або підкупу особи, яка не є посадовою чи службовою особою, але виконує надані законом владні повноваження.

Після ухвалення Верховною Радою, зазначені закони мають стати базисом для реалізації антикорупційної політики на всіх рівнях влади, сказано у повідомленні.

Планується також , що найближчим часом на одному із засідань РНБО буде розглянуто питання про план заходів із реалізації антикорупційної політики відповідно до підписаного указу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування