Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" уже розсипається через Януковича

Вівторок, 8 серпня 2006, 11:30

Партія "Християнсько-демократичний союз" (Блок "Наша Україна") заявляє про те, що її депутати не ввійдуть до широкої коаліції, членами якої будуть комуністи і соціалісти.

Про це йдеться в заяві партії, підписаною керівником секретаріату Володимиром Марущенком і розповсюдженою у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Партія пояснює свій намір "категоричним ідеологічним неприйняттям" політичних сил, які згадуються.

"Християнські демократи не можуть бути разом з комуністами з принципових ідеологічних розумінь, а зрадницька позиція соціалістів, що привела до розвалу демократичної коаліції, закриває шлях до співробітництва між нашими політичними силами", - йдеться в заяві.

У той же час член фракції "Наша Україна" Анатолій Матвієнко вважає неправильною позицію ХДС щодо невходження до широкої коаліції, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Можливо, вони просто не встигли зорієнтуватися у ситуації, адже все відбувалося дуже швидко, і ґрунтовно у фракції це питання просто не встигли обговорити", – припустив голова УРП "Собор".

На його думку, "за таких умов представники ХДС мали б ініціювати політраду блоку "Наша Україна" і обговорити це питання разом, а не робити заяв, які можливо і вигідні з кон'юнктурних міркувань однієї партії, але з точки зору всього блоку "Наша Україна" – ні".

При цьому Матвієнко пояснив, що його партія вирішила увійти до коаліції, "тому що потрібно впливати на ситуацію в державі, а не висловлювати якісь заяви".

"І тільки якщо ми побачимо, що наші впливи є марними, можна буде ставити питання про вихід фракції "Наша Україна" з коаліції. А для того, щоб контролювати і діяти в національних інтересах, наша присутність там необхідна", - додав він.

Як відомо, 4 серпня за затвердження Віктора Януковича на посаді прем'єра і персональний склад нового уряду голосували лише 30-31 депутат фракції "Наша Україна" з 80 чоловік.

У блоці "Наша Україна" 6 партій: "Народний союз "Наша Україна", Народний Рух України, Конгрес українських націоналістів, Партія промисловців і підприємців України, "Християнсько-демократичний союз", Українська республіканська партія "Собор".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування