Янукович пообіцяв послу США євроінтеграцію і газ

Понеділок, 7 серпня 2006, 15:32

Прем’єр Віктор Янукович зустрівся з послом США в Україні Уільямом Тейлором.

На початку зустрічі Тейлор передав Януковичу лист-привітання президента США Джорджа Буша у зв’язку з призначенням його на посаду прем’єра, повідомляє прес-служба Кабміна.

Протягом перемовин обговорювалася соціально-економічна ситуація в Україні та шляхи розв’язання існуючих проблем.

Сторони розглянули ситуацію щодо постачання російського та туркменського газу в Україну та забезпечення гарантованого транзиту енергоносіїв до Європи.

Янукович підкреслив, що саме це питання вже найближчим часом буде обговорюватись під час його візитів до Москви, Брюсселю та Вашингтону.

У ході зустрічі Янукович та Тейлор також обговорили перспективи розвитку євроінтеграційних процесів в Україні та налагодження більш тісної та ефективної співпраці з європейськими та євроатлантичними інститутами.

Прем’єр окреслив найближчі кроки нового Кабміну. Зокрема він заявив, що вже протягом найближчого тижня буде підготовлена програма невідкладних заходів уряду і до кінця серпня в розв’язанні основних гострих проблем будуть досягнуті позитивні зрушення.

Під час розмови Янукович підкреслив, що він виступає за спадкоємність у діяльності урядів Україні і тому суттєвих змін у стратегії розвитку України не відбудеться.

Сторони також висловили сподівання, що подальші кроки і нового уряду України, і керівництва США будуть спрямовані на поглиблення українсько-американських відносин та наповнення їх конкретним змістом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування