Сільськогосподарського міністра оцінюють позитивно

Понеділок, 7 серпня 2006, 13:47
Учасники аграрного ринку позитивно оцінюють призначення Юрія Мельника на посаду міністра аграрної політики України.

"Мельник дуже добре проявив себе на посаді віце-прем'єра з питань АПК. Це дуже грамотна і зважена людина", - сказав почесний президент Української зернової асоціації, віце-президент Української аграрної конфедерації Микола Компанець.

Разом з тим він вважає, що новому міністру дісталася "важка спадщина" після структурної реорганізації Міністерства аграрної політики і підпорядкування йому ряду держдепартаментів і національних акціонерних компаній "Украгролізинг" і "Хліб України".

Президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич дотримується такої ж думки.

"Спадщина йому дісталося дуже непроста", - підкреслив він.

Разом з тим Томич висловив упевненість, що новий міністр зможе змінити ситуацію на краще.

"Це професійна, інтелігентна людина, яка добре знає ситуацію в АПК", - відзначив президент Асоціації фермерів і приватних землевласників.

На думку Томича, головні завдання, що стоять перед міністром агрополітики, - стабілізація ситуації на ринках молока і м'яса, вирішення питань податкової політики в АПК, земельні відносини, формування інфраструктури аграрного ринку.

Голова асоціації "Союз птахівників України" Олександр Бакуменко, підкреслюючи професіоналізм Мельника в питаннях АПК, сподівається, що новий міністр зможе вирішити важливі проблеми в цій сфері, тобто буде грамотно регулювати аграрний ринок, формувати кредитну і податкову політику.

Крім того, він висловив надію, що Мінагрополітики збереже механізм дотацій на м'ясо, буде підтримувати племінну справу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування