Кабмін божиться, що не підрізав крила Ющенку

Середа, 30 серпня 2006, 15:00

Кабінет міністрів на засіданні в середу має намір привести регламент роботи уряду у відповідність з новою Конституцією, позбавивши президента права скасовувати акти уряду і віддавати йому доручення.

Про це в інтерв'ю журналістам повідомив перший заступник міністра Кабінету міністрів Олександр Лавринович.

Перед початком засідання уряду він відзначив, що на засіданні буде затверджена відповідна постанова, проект якої був погоджений на засіданні профільного урядового комітету.

"Ми привели акти Кабінету міністрів у відповідність з Конституцією. Ми нічого не обмежуємо. Обмеження повноважень президента відбулося після 1 січня 2006 року, коли в силу вступила конституційна реформа", - відзначив він.

Крім того, Лавринович повідомив, що проект постанови передбачає внесення змін у тимчасовий регламент роботи уряду, що передбачають, що президент не може скасовувати акти уряду, а повноважний лише припиняти їх з одночасним зверненням до суду для скасування документа.

Лавринович також нагадав, що в тимчасовому регламенті раніше містилася норма, яка надає право президентові давати уряду доручення. За його словами, проект постанови передбачає, що уряд у своїй роботі керується Конституцією, законами України, указами президента і постановами парламенту.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування