Януковича та Ющенка може посварити тільки Універсал?

Вівторок, 29 серпня 2006, 10:54

Політична ситуація в країні поки не зміниться, а стабільність зберігатиметься, якщо лідери "регіонів" не порушуватимуть пункти Універсалу національної єдності.

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко в інтерв'ю "Львівська газета".

"Ідеологічною основою компромісу (між прем'єром та президентом) є Універсал, і якщо чільники "регіонів" виконуватимуть його, якщо не буде суттєвих відхилень у його положеннях, то стабільність зберігатиметься", - зазначив експерт.

Реклама:

Також, за його словами, стабільність буде забезпечена кадровим компромісом.

"Якщо умов цього компромісу дотримуватимуться, а з боку Партії регіонів не буде намагань перехопити вплив на виконавчу владу, силові структури, то він діятиме, хоча наразі є хитким", - підкреслив політолог.

Фесенко зазначив, що у Верховній Раді існує коаліція, але відкрите питання про конституційне приєднання до коаліції фракції "Наша Україна", а не окремих її депутатів.

ВІДЕО ДНЯ

"Якщо ця фракція увійде до коаліції як окремий суб'єкт, то виникне питання про те, яким буде статус депутатів із "Нашої України", котрі не ввійдуть до неї", - сказав політолог.

"Вони не можуть вийти з фракції, бо позбудуться депутатського мандата, але можуть утворити депутатську групу в складі фракції, яка діятиме на опозиційних засадах", - додав він.

Разом з тим Фесенко висловив припущення, що бізнесмен Сергій Тарута увійшов до бізнесового оточення президента Віктора Ющенка.

За словами політолога, у Тарути та Віталія Гайдука "давні стосунки з оточенням Віктора Ющенка", і є "непідтверджені чутки, що Тарута був одним із тих, хто спонсорував виборчу кампанію Ющенка 2004 року".

"Є дуже важлива річ у взаєминах із керівниками ІСД, одним з яких є Тарута, і Віктором Ющенком. Торік у стосунках між ними окреслилися позитивні тенденції – Тарута наблизився і, можливо, увійшов до бізнесового оточення глави держави", - зазначив Фесенко.

"Хоча він не був одним із "любих друзів", але Ющенко йому певною мірою симпатизував. Однак газова угода, яку Україна та Росія уклали в січні, погіршила стосунки між оточенням президента та керівництвом ІСД. Тепер ми бачимо, що взаємини відновлюються та стають позитивними", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування