Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінекономіки буде "рулити" фондовим ринком

П'ятниця, 18 серпня 2006, 12:40

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров доручив Міністерству економіки взяти під контроль фондовий ринок.

Першу нараду чиновників і учасників ринку провів у четвер перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта, повідомляє Комерсант-Україна.

У ній взяли участь представники Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку, Першої фондової торговельної системи й Української асоціації інвестиційного бізнесу.

Також у нараді брали участь представники Професійної асоціації реєстраторів і депозитаріїв, Національного депозитарію України, а також кількох інвестиційних компаній і банків.

"На зустрічі в числі інших обговорювалися такі проблеми як відсутність захисту прав акціонерів, відсутність організованого ринку, проблема подвійних реєстрів, депозитарного обліку", – повідомив голова Державного агентства з інвестицій та інновацій, член НДУ Віктор Івченко.

Фондовики і чиновники зійшлися на думці, що першим і найголовнішим кроком у цьому напрямку повинно стати прийняття закону "Про акціонерні товариства".

На думку Івченка, "щоб не гальмувати роботу ринку", цей закон потрібно приймати в будь-якому вигляді, а потім вносити в нього зміни.

Ще одна з ініціатив, озвучених на зустрічі, - передбачити в держбюджеті 2007 року кошти на модернізацію фондового ринку.

"Існує рекомендація Верховної Ради доповнити пріоритети бюджетної політики модернізацією ринків капіталу. Пропонується внести в бюджет відповідну статтю", - розповів Івченко.

Цю інформацію підтвердили в Мінекономіки й УАІБ. Причому фондовиків така ініціатива здивувала.

"Ринок сам у змозі підтримувати свою структуру. Ми повинні приносити гроші в бюджет, а не ссати з нього. Єдине, що потрібно – це підтримувати діючого регулятора – ДКЦПФР", – вважає керівник департаменту з розвитку бізнесу інвестиційної компанії "Он-лайн Капітал" Михайла Ройко.

У той же час, на думку директора з методології і розвитку УАІБ Віктора Ковбуна, "ринку в першу чергу потрібні не гроші, а правила гри: адекватний закон про акціонерні товариства, врегулювання питань, пов'язаних з корпоративним керуванням".

"Єдине, у чому держава могла б взяти участь грішми, – це в Центральному депозитарії, та й то її частка повинна бути обмеженою", – стверджує експерт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування