Януковичі вже хочуть 10 комітетів

Середа, 5 липня 2006, 10:09

Фракція Партії регіонів наполягає на пропорційному розподілі парламентських комітетів і претендує на керівництво в 10 комітетах.

Про це сказала на засіданні фракції Партії регіонів депутат Олена Лукаш, повідомляє УНІАН.

Вона зазначила, що необхідно керуватися регламентом Верховної Ради, де йдеться про пропорційний розподіл комітетів.

За її словами, виходячи із кількості депутатів у фракції “Регіонів” (186 депутатів), фракція має очолити не менше 10 комітетів.

Як повідомила Лукаш "Українській правді", у вівторок Партії регіонів надійшла письмова пропозиція від коаліції відмовитися від посад усіх голів парламентських комітетів і створити 5 комісій.

Вона зазначила, що йдеться про комісію з питань контролю за діяльністю правоохоронних органів, а також комісію з питань контролю за дотриманням прав людини, комісію з питань соціального забезпечення, комісію з питань моніторингу за дотриманням свободи слова, комісії з питань моніторингу соціально-економічного розвитку України.

"Формат такої пропозиції письмовий, але законодавчих перспектив у нього нема", - сказала вона, додавши, що згідно з ст. ст. 89 та 92 Конституції порядок діяльності та створення комітетів і комісій регулюється виключно законом, а не постановою Верховної Ради.

"Якщо ми підемо на компроміс (у переговорах), то потрібен закон", - сказала Лукаш.

За її словами, відповідний законопроект ще не розроблений, оскільки пропозиція від коаліції надійшла лише у вівторок.

"Ми були щиро здивовані і зараз розробляємо її (пропозицію) та обговорюємо", - сказала Лукаш.

При цьому депутат не змогла спрогнозувати, коли буде розблоковано роботу Верховної Ради. "Важко визначити, тільки коли буде підписано угоду (про взаємодію між владою і опозицією)".

Як відомо, у вівторок до пізнього вечора тривали переговори між коаліцією та опозицією за участю президента, однак сторони так і не досягли домовленості щодо розблокування роботи парламенту, яке триває з 27 червня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування