"Нафтогаз" розібрався з боргами перед дочкою РосУкрЕнерго

Понеділок, 31 липня 2006, 13:16

Голова правління "Укргаз-Енерго" заступник голови правління "Нафтогазу" Ігор Воронін заявляє, що в "Нафтогаза" на даний момент немає заборгованостей перед Укргаз-Енерго.

"Заборгованість НАК сьогодні – нуль. Заборгованість дочірніх компаній НАК складає близько 53 мільйонів гривень", - пояснив Воронін в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Нафтогаз" цілком закрив свою заборгованість перед "Укргаз-Енерго", гарантував швидке погашення боргів дочірніх компаній", - розповів Воронін.

Він також уточнив, що НАК погасив борги квітня-травня, а в червні-липні компанія не закуповувала газ у "Укргаз-Енерго".

На питання чи не збирається "Нафтогаз" передати українську газотранспортну систему газотранспортному консорціуму, Воронін відповів:

"Я вважаю, що немаэ сенсу передавати всю нашу ГТС у консорціум, тому, що його задачі зовсім інші – це розширення транзитних потужностей на території України і залучення додаткових обсягів газу для транзиту".

"Ті рішення, що уже прийняті в рамках консорціуму, направлені на те, щоб задіяти вільні потужності, що існують по білоруському коридору, і, добудувавши додаткові ділянки, пропускати газ у Європу", - сказав він.

За словами Вороніна, у такий спосіб Україна може одержати додатковий транзит до 19 мільярдів кубічних метрів газу на рік.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування