Черновецький не буде рубати ліс для шведів

Середа, 19 липня 2006, 14:22

Київська влада, швидше за все, відмовить компанії ІКЕА (Швеція) у виділенні земельної ділянки для будівництва торгово-розважального комплексу в столиці.

Про це заявив мер Леонід Черновецький на прес-конференції після загальноміського форуму підприємців "Київська перспектива".

"Не буде, швидше за все (виділено земельну ділянку), тому що вони претендують на тих умовах, що вони пропонують", - відзначив Черновецький.

"Мова там йде про 36 гектари землі, на яких знаходиться ліс. Я жодного дерева в Києві не зрубаю", - додав він.

Як відомо, компанія IKEA у 2005 році заявила про намір побудувати в Києві великий супермаркет і звернулася до столичної міськадміністрації з проханням виділити земельну ділянку площею 40-50 гектарів уздовж Бориспільської траси, неподалік від аеропорту "Бориспіль".

IКЕА має намір вкласти в це будівництво 350-400 млн. доларів.

Після виборів 2006 року компанія звернулася до нової столичної влади з проханням про виділення земельної ділянки вже площею 55-60 га, але в тому ж місці.

При цьому IKEA наполягає на виділенні саме тієї ділянки, яку підібрали фахівці компанії, і відмовляється від альтернативної ділянки, яку пропонує Київська міськадміністрація, хоча обидві ділянки розташовані поруч.

Крім супермаркету компанія вже має намір побудувати на підібраному своїми фахівцями ділянці готель і облаштувати паркову зону з розважальною інфраструктурою.

IКЕА також заявила про намір побудувати в Україні 6 торгових центрів - крім Києва, ще в Дніпропетровську та Одесі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування