Ахметов оголосив масове переселення

Понеділок, 17 липня 2006, 10:22

Депутат Ринат Ахметов вирішив перенести свої керуючі компанії з Донецька в Київ.

Формальне рішення про переїзд "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) буде прийнято 28 серпня на позачергових зборах акціонерів компанії, пише газета "Дело".

За інформацією видання, новий столичний офіс СКМ буде розташований у будинку на вул. Десятинна, яке вже цілком відреставровано.

Як вважає аналітик компанії Concorde Capital Андрій Гостик, місце розташування СКМ змінюють, оскільки власник Ахметов обраний депутатом до Верховної Ради.

Тепер Ахметову, на думку Гостика, буде зручніше керувати активами, маючи можливість спілкуватися з менеджерами не телефоном.

"Взагалі, це загальна тенденція для великих бізнес-груп. Усі центральні органи влади і багато партнерів СКМ розташовані в Києві, та й саме місто вже давно стало центром концентрації бізнесу", — пояснює експерт.

Крім СКМ, змінять прописку й інші керуючі структури Ахметова, пише газета.

Компанія "Метінвест", що керує гірничо-металургійними активами бізнесмена, переїде з Донецька на столичну вулицю Комінтерну.

"Для компанії зараз будується 22-поверховий будинок. Основні керуючі компанії Ахметова мають переїхати туди до осені 2007 року", — повідомило джерело в Партії регіонів.

У компанії СКМ не повідомляють, скільки коштуватиме переселення до Києва. Там також поки уникають коментарів про те, де будуть жити співробітники і як від цього може змінитися їхня зарплатня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування