Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін прозоро натякнув Штатам, щоб ті самі платили за Україну

Четвер, 13 липня 2006, 10:11

Президент Росії Володимир Путін вважає, що істерія, що пов'язана з поставками газу в Україну і будівництво ПЄГ, була спрямована на забезпечення економічних і політичних інтересів США в Європі.

Так в інтерв'ю німецькому телеканалу ЦДФ він прокоментував слова віце-президента США Чейні про енергетичний шантаж з боку Росії, повідомляють РИА Новости.

"І молодці вони, що так наполегливо й ефективно вміють відстоювати свої інтереси", - додав президент Росії.

"У Сполучених Штатів склалися особливі відносини з деякими східноєвропейськими країнами, і вони хочуть їх підтримати", - пояснив він.

Зокрема, президент Росії зазначив, що Вашингтон хоче підтримати певні політичні сили в Україні.

Путін не думає, що це правильний вибір, тому що там немає ні проросійських, ні прорадянських сил, усі сили там, у здоровому і правильному розумінні цього слова, - насамперед проукраїнські, націоналістичні в хорошому сенсі цього слова.

Президент відзначив, що американці вирішили зробити ставку на один політичний спектр і хочуть їх будь-що підтримати, у тому числі за рахунок дешевих енергетичних поставок з Росії.

Однак у цьому зв'язку він нагадав свої слова - "якщо хтось хоче підтримати якісь сили в тій чи іншій країні, нехай тоді за це платить".

На питання, чи розчарований він такою позицією США, Путін сказав: "Ми ж не діти, ніяких цукерок і ніякої подяки ні від кого не чекаємо".

Путін вважає, що це однобічний підхід з боку американських партнерів: не можна робити ставку на якусь одну політичну силу, зафарбовуючи її в прозахідний колір.

При цьому президент відзначив, що потрібно поважати інтереси Росії в Україні, тому що там проживають майже 17 мільйонів етнічних росіян, і майже кожна друга родина в Україні має зв'язок з Російською Федерацією.

"Залишилася просто величезна взаємозалежність у сфері економіки ще з радянських часів і багато інших зв'язків, що є для нас вкрай важливими", - зауважив Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: