Ющенка з усіх боків закликають розігнати Раду, а народ – протестувати

Вівторок, 11 липня 2006, 20:03

Українська народна партія вимагає від президента Віктора Ющенка розпустити Верховну Раду нинішнього скликання.

"УНП вважає "новоутворену" т. зв. антикризову коаліцію спробою реваншу вчорашнього комуно-олігархічного режиму. Антиукраїнські лівацько-олігархічні сили в парламенті, порушуючи Конституцію і Регламент Верховної Ради, розпочали узурпацію влади в країні", - сказано у повідомленні прес-служби УНП.

За словами представників партії, перший крок до цього зроблено депутатською фракцією соціалістів та її лідером Олександром Морозом.

"УНП звертається до громадян України взяти найактивнішу участь в акціях протесту на захист демократії в Україні і недопущення до влади сепаратистів, фальсифікаторів виборів та політичних зрадників", - сказано у заяві.

Національний союз письменників України також закликає Ющенка розпустити Верховну Раду.

"У зв'язку з надзвичайним станом і політичними подіями, здатними привести до розколу держави, утрати незалежності, вимагаємо розпустити нинішній склад парламенту. У цьому, на наш погляд, єдиний порятунок", - йдеться в зверненні.

Водночас Народний Рух України заявляє про неможливість брати участь у форматі "антидержавницької коаліції".

"Ми не визнаємо існування і правомочність будь-якої коаліції, яка сформована з порушенням норм Конституції і Регламенту Верховної Ради!", - сказано у заяві НРУ.

Народний Рух також заявляє, що залишає за собою право "адекватних дій, з метою недопущення потурання Конституції, наступу на українську державність і демократію".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування