"Наша Україна" та БЮТ не вирішили, що робити, але обіцяють "сюрпризи"

Понеділок, 10 липня 2006, 15:54

Фракція "Нашої України" ухвалить рішення про своє місце у нових умовах після того, як визначаться партії-учасниці цього блоку.

Про це "Українській правді" повідомив член "Нашої України" Петро Порошенко.

За його словами, у понеділок ввечері збереться рада партії "Народний союз Наша Україна".

"Впевнено можу сказати лише одне – "Наша Україна" буде з президентом", - сказав Порошенко.

На питання, чи перейде партія в опозицію, Порошенко відповів: "В опозицію не переходять, в неї потрапляють. Якщо ти не опинився у владі – тоді ти в опозиції".

Водночас керівник юридичного департаменту "Нашої України" Роман Зварич повідомив про те, що фракції не змогли ухвалити рішення про саморозпуск коаліції, оскільки на засідання не з’явилися представники Соцпартії.

За його словами, для ухвалення рішення потрібна присутність більше половини фракції, тоді як від соціалістів був присутній лише Йосип Вінський.

Зварич також вважає, що, підписавши коаліційну угоду з Партією регіонів, Соцпартія порушила юридичні процедури виходу з коаліції.

За його словами, норма вимагає, щоб фракція попереджала про вихід коаліції за 10 днів до підписання нової угоди.

"У той же час лист – так зване попередження від Соцпартії - було зареєстровано о 20.20 в п’ятницю. Я би просив, до речі, щоб ви (журналісти) самі поцікавилися, хто з апарату Верховної Ради працював у п’ятницю до 20.20, щоб зареєструвати цей лист. Це могло би бути предметом окремого зацікавлення журналістів", - сказав він.

Також Зварич підтвердив інформацію про те, що "Наша Україна" і БЮТ готуються до спільних дій для протидії ситуації, що склалася. Водночас він не уточнив, про що йдеться.

"Будь ласка, не заставляйте нас виявляти всі елементи наших дій, наших планів. Оскільки ми хотіли б зберегти за собою певні елементи сюрпризу", - сказав він.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: