Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ РОЗКОЛОЛА СПУ?

П'ятниця, 9 червня 2006, 17:14

СПУ може розглянути питання про створення коаліції "в іншому форматі, якщо до 14 червня не буде створена коаліція між БЮТ, "Нашою Україною" і Соцпартією.

Про це в п'ятницю заявив секретар політради СПУ Геннадій Задирко, повідомляє УНІАН.

На уточнююче запитання, чи йде мова про можливість розгляду питання про коаліцію з Партією регіонів, Задирко відповів ствердно.

За його словами, не може продовжуватися ситуація з безвладдям в Україні, яка може призвести до "економічного і політичного колапсу".

Задирко повідомив, що від Партії регіонів "надходять сигнали", що посада голови Верховної Ради буде закріплена за СПУ.

При цьому він вважає, що заява про можливості створення коаліції в іншому форматі не є шантажем з боку СПУ, зокрема, блоку "Наша Україна".

Він відзначив, що закріплення посади голови Верховної Ради за СПУ "стало б балансом для політичних сил в Україні".

Говорячи про можливості винесення питання про інший формат коаліції, Задирко послався на рішення політради партії від 6 червня.

У той же час, перший секретар політради СПУ Йосип Вінський, цю інформацію спростував, наголосивши на необхідності створення помаранчевої коаліції без участі Партії Регіонів.

За його словами, заява Задирка є лише його власною думкою, "яка йде в розріз з позицією політради СПУ", повідомляє Ліга.

"Але хочу нагадати, що 6 червня політрада СПУ прийняла рішення про те, що у випадку неможливості створення коаліції в демократичному форматі політради СПУ має підготувати пропозиції для ухвалення рішення про перехід партії в опозицію", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування