Росія натякнула, що буде мститися за Жириновського

Четвер, 8 червня 2006, 09:35

Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін заявляє, що йому не зрозумілі дії української влади, які спрямовані на заборону відвідування України рядом російських політиків.

Про це він заявив у середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мені не зрозумілі дії української влади, що забороняють деяким російським політикам відвідувати цю країну. Я не розумію, чим небезпечний для України Затулін або Жириновський", - відзначив він.

На його думку, "якщо є підстави для подібних дій, то необхідно чітко роз'яснити причини заборони і пояснити, яку небезпеку представляють російські політики для України".

Крім того, торкаючись можливості вступу України до НАТО, Чорномирдін підкреслив: "Звичайно, це справа суверенної держави - вступати чи не вступати до НАТО, але Україна не повинна при цьому забувати про відносини з Росією".

"Сьогодні Україна для Росії - стратегічний партнер, але чи може залишатися так після вступу України до НАТО? Думаю, що відносини зміняться", - сказав посол.

У той же час МЗС Росії сподівається на скасування заборони в'їзду на територію України для Жириновського.

Зокрема, МЗС Росії направило до МЗС України ноту в зв'язку із зазначеними діями української сторони, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Очікуємо, що українська влада ретельно зважить наслідки зазначених дій і змінить своє рішення. Сподіваємося, що Росії не доведеться застосовувати подібні заходи по відношенню до депутатів Верховної Ради", - додали з російської сторони.

Як відомо, Україна заборонила в'їзд на свою територію російським депутатам Костянтину Затуліну і Володимиру Жириновському.

Раніше МЗС заявило, що заборона в'їзду Затуліна в Україну пояснюється підтримкою ним акції протесту проти проведення міжнародних військових навчань у Криму.

У той же час в'їзд Жириновського заборонений "за висловлення, що принижують державне достоїнство України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: