Порошенко натякнув, що не проти сісти у крісло спікера

Середа, 7 червня 2006, 10:32

У "Нашій Україні" не обговорювалися жодні кадрові питання, але вона готова взяти відповідальність за посаду спікера парламенту.

Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" сказав член "Нашої України" Петро Порошенко.

"У "Нашій Україні" кадрові питання не обговорювалися. Обговорювалися принципи і сфери відповідальності. Але ми готові взяти на себе відповідальність, у тому числі і за посаду спікера", - сказав він.

На питання, чи готовий він особисто взятися за цю посаду, Порошенко відповів:

"Я належу до числа лідерів "Нашої України", а позиція керівництва нашого блоку – бути там, де можливості і здатності кожного з нас будуть використані повною мірою. У тому числі в керівництві Верховної Ради".

Порошенко підтвердив, що між лідерами коаліції існує близько 15 питань, які "потребують уточнень".

"Це і земля, і питання ОУН-УПА, це і питання НАТО, і конкретні питання діяльності Кабміну, включаючи енергетичний комплекс. Ми сьогодні повинні знати, що нам надалі робити, і хто за що буде відповідати", - сказав він.

За словами Порошенка, негативом співпраці між лідерами майбутньої коаліції є відсутність досвіду.

"Єдиний негатив у тому, що в нас відсутній досвід роботи в коаліції за такого малого запасу голосів. Все-таки 243 голоси означає, що ми повинні працювати надзвичайно чітко", - сказав він.

Говорячи про опозицію, Порошенко зазначив, що з нею "не повинно бути війни". "На сьогоднішній день, у тому числі й усередині парламенту, потрібно знаходити рішення, які зберуть 400 голосів", - сказав він.

"Опозиція повинна буде мати можливість говорити, а влада повинна слухати і чути її. Не можна апріорі відкидати пропозиції тільки тому, що вони виходять від опозиції", - додав Порошенко.

За його словами, опозиції варто надати посади в комітетах, "віддати Рахункову палату, обговорити можливість участі лідерів опозиції в керівництві Верховної Ради".


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування