Друг Ахметова бачить в парламенті зародки "МММ"

Вівторок, 27 червня 2006, 10:37

Партія регіонів у вівторок заблокувала роботу парламенту відповідно до ультиматуму, який вони висловили напередодні.

"Ми блокуємо згідно з ультиматумом", - сказав "Українській правді" представник Партії регіонів Борис Колесников.

За його словами, блокування триватиме до виконання всіх пунктів вимог ультиматуму.

На питання, якщо ультиматум не буде виконано ніколи, Колесников відповів: "Тоді ми будемо блокувати до ніколи".

Зокрема, Колесников обурився намірам помаранчевої коаліції проголосувати в одному пакеті призначення на посади в парламенті та Кабінеті міністрів.

"Це щось середнє між Еліта-центром і МММ-інвест", - додав Колесников.

Водночас інший представник Партії регіонів Андрій Клюєв на питання, коли вони припинять блокувати парламент, відповів: "Через п’ять років".

В свою чергу Ігор Шкіря висловив упевненість, що "на конфронтацію з Партією регіонів йде президент Ющенко, оскільки він не може не знати про поведінку своїх соратників у парламенті".

"Ми не дамо ставити на голосування питання, які йдуть в розріз з Конституцією – затвердження прем’єра і спікера в пакеті. Якщо хочуть, хай виходять на Майдан і голосують руками", - додав Шкіря.

Раніше політрада Партії регіонів ухвалила рішення поставити ультиматум, лише за умови виконання якого вони "бачать можливість продовження роботи парламенту".

"Регіони" вимагають обрання спікера таємним голосуванням, згідно з регламентом, а також відмовитись від пакетного голосування. Також партія вимагає розподілити парламентські комітети за принципом пропорційності і представництва всіх депутатських фракцій.

Політрада партії також вимагає "внесення пропозиції та призначення прем'єра згідно з Конституцією", складення присяги суддів Конституційного Суду згідно з вимогами закону про КС. Також вони вимагають "негайного припинення незаконного сумісництва посадовців з депутатськими повноваженнями".

"В іншому разі парламент не розглядатиме жодного питання, і жодна дія у залі Верховної Ради не відбудеться. А нелегітимно обраному керівництву ми не дозволимо вести жодного засідання", - зазначається в рішенні політради.

"Невиконання нашого ультиматуму означатиме також, що ми використаємо своє право і звернемося до народу, який однозначно підтримає нас у боротьбі за верховенство Закону й дотримання Конституції України", - йдеться в заяві.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування