Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин побачив державний переворот

Середа, 21 червня 2006, 21:29

Екс-спікер Верховної Ради Володимир Литвин порівнює процес створення коаліції з державним переворотом.

"Те, що робиться зі створенням коаліції, і ким вона буде підписана, - це буде легалізовано державний переворот в Україні", - заявив Литвин в середу в ефірі телеканалу "1+1".

"Як це не звучить, але з допомогою законів і Конституції, ставлення до якої доведено до абсурду, бо коаліція фактично буде управляти всім і вся", - додав він.

"Я думаю, що тоді буде величезна боротьба за сфери впливу, бо, судячи з проекту, голова Верховної Ради зводиться до технічної функції, але фактично ліквідовується вищий законодавчий орган - Верховна рада. Вона замінюється коаліцією", - додав він.

Литвин також вважає, що президент був вимушений погодитись на кандидатуру нашоукраїнця Петра Порошенка на посаду голови парламенту.

"Я і раніше казав, що спікером має стати людина, яка, в разі призначення Тимошенко прем’єром, могла б протистояти Тимошенко. Я називав фігуру Порошенка", - зазначив Литвин.

"Іншого виходу, я вважаю, у президента немає, інакше конфлікт був би виведений безпосередньо по лінії президент – прем’єр-міністр. Це якщо буде реалізований цей сценарій, Порошенко виступатиме громовідводом і протистоятиме Тимошенко", - зазначив Литвин.

"Це буде боротьба на виживання, боротьба на взаємне знищення. Це доволі буде дивовижне дійство", - сказав він.

Литвин також зазначив, що коаліція в такому форматі є "вимушеним об'єднанням, яке буде лихоманити країну, і це буде експеримент, який дорого обійдеться країні".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: