Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Восени Україна просунеться до ЄС?

Четвер, 15 червня 2006, 11:30

Київ сподівається на одержання Єврокомісією мандата на ведення переговорів щодо угоди про створення зони вільної торгівлі вже нинішньої осені.

Таку думку в Брюсселі в інтерв'ю журналістам висловив заступник міністра економіки Валерій П'ятницький за підсумками проведених консультацій.

За його словами, одержання мандата буде можливо у випадку успішного просування України на шляху до членства у Світовій організації торгівлі.

"Нас проінформували, що ця робота знаходиться в дуже просунутому стані - уже йде обговорення з країнами - членами ЄС, і, мабуть, восени проект мандата буде винесений на затвердження Ради. Але це залежить від нашого прогресу вступу до СОТ. Членство у СОТ - ми починаємо переговори", - сказав він.

Відповідаючи на питання про вплив на обговорення з ЄС по цьому питанню відсутності в Україні парламентської коаліції і нового уряду, П'ятницький сказав: "На сьогодні це не впливає. На сьогодні це - консультації, тому що для проведення переговорів Європейська Комісія повинна одержати мандат", - пояснив заступник міністра.

Разом з тим, він критично оцінив можливість вступу Росії до СОТ до самміту "великої вісімки", що пройде 15-17 липня в Санкт-Петербурзі.

Коментуючи журналістам у Брюсселі в середу висловлювання міністра фінансів США Джона Сноу про те, що Росія може приєднатися до СОТ до самміту G-8, П'ятницький сказав: "Я бачив це повідомлення і думаю, що була якась проблема з перекладом або щось інше".

Говорячи про можливість більш раннього вступу в цю організацію Росії, а не України, заступник міністра висловив тверде переконання, що цього не відбудеться. "Я навіть не передбачаю такого варіанту. У нас немає на це права - вступати так довго", - сказав П'ятницький.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування