Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко вирішив об'єднати коаліцію навколо себе

Неділя, 11 червня 2006, 11:38

Лідер українських комуністів Петро Симоненко заявив, що Україні потрібна антикризова коаліція.

"Тільки об'єднавшись навколо загальнонаціональних інтересів, заради реалізації антикризової соціально-економічної програми можливо перебороти й економічну, і суспільно-політичну кризу в державі", - цитує прес-служба лідера КПУ.

Симоненко вважає, що розроблений комуністами законопроект щодо основних принципів внутрішньої і зовнішньої політики, має всі шанси бути основою при формуванні антикризової коаліції.

"Наш законопроект передбачає, насамперед, тісне і рівноправне співробітництво в рамках єдиного економічного простору, погоджену політику у відношенні цін і тарифів на енергоносії, безперешкодне переміщення товарів і послуг через митні кордони країн-членів ЄЕП", - сказав лідер КПУ.

Він переконаний, що програмні основи антикризової коаліції повинні базуватися також на необхідності інтенсивного розвитку і державної підтримки вітчизняної економіки і сільського господарства, збереженні суверенітету і територіальної цілісності України, на прийнятті закону про позаблоковий статус держави, на розширенні прав і можливостей місцевих громад за умови збереження унітарного устрою, на вирішенні мовного питання і наданні російській мові відповідного статусу.

"Я закликаю лідерів політичних партій і блоків, що представлені у Верховній Раді, народних депутатів України об'єднатися навколо пропозицій комуністів, створити антикризову парламентську коаліцію, сформувати керівництво Верховної Ради й уряд. Час працювати!", - заявив Симоненко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування